top of page

Da vi fik Zille, jokede vi med, at når hun blev Dansk Champion, ville vi have hvalpe. Jeg havde tidligere haft ét kuld, og det var tilbage i 83.

Pludselig kom så dagen, hvor Zille blev DKCH, og så gik planerne igang.  Jeg tog opdrætteruddannelsen, købte kennelmærke - og var endda så heldig, at kunne få det navn jeg havde drømt om siden 1981.  

Så kom valget om hanhund. Birgitte Schjøth var også her til stor hjælp.  Valget faldt på Balou - Checkpoint Charlies Quasi Qualified, som boede i Ribe.

Sct. Hans dag kom de 5 skønneste hvalpe til verden. 2 tæver og 3 hanner.  

Zea, som var den største i kuldet ( 500 gr), blev født som den første i hundehuset, for Zille ville selv bestemme farten, og Birgitte havde fortalt mig, at jeg bare måtte føje hende, for at hun ikke skulle stresse. Det virkede, for efter Zea var født, lagde Zille sig føjelig i kassen.

Også kassen er helt speciel, for den er Zille selv født i. Den er bygget af Christian Holst, og det faldt så heldigt sammen, at, de ville af med den, netop, som vi havde planlagt hvalpe. 

Vi havde bestemt os for at beholde én af pigerne og navet skulle være Zea. Den anden pige skulle til Løsning, og hun skulle hedde Nana. Så indtil vi var helt sikre på, hvem af dem, der skulle blive, hed de begge NanaZea. 

bottom of page